Фото © quibbll.com
Американські вчені зіткнулися з новою небезпекою смертельних захворювань. Згідно з дослідженням в JNCI Cancer Spectrum, в США близько 80 110 нових випадків захворювання на рак серед дорослих у віці від 20 років і старше викликано неправильним харчуванням.
Вчені стверджують, що рак товстої і прямої кишки розвивається в 38,3% випадків через неправильне харчування, нерозумні дієти, голодування, що змінюється переїданням. Найбільш схильні до цих захворювань чоловіки у віці від 45 до 64 років.
Потенційна небезпека розвитку аналогічних захворювання переслідує людей, які рідко вживають овочі і фрукти, цільнозернові продукти, а також часто і у великих кількостях їдять перероблене м'ясо, червоне м'ясо, п'ють солодкі газовані напої.
Результати досліджень вказують на те, що високе споживання переробленого м'яса збільшує ризик розвитку колоректального раку, а цільнозернових продуктів - його знижує. Але ці типи продуктів можна назвати основними.
60% калорій у жителів США займає ультрапроцесовані продукти (снеки, солодка газована вода, фаст-фуд). 50% раціону вони становлять у жителів Канади, Великобританії. Близько 40% в країнах, що розвиваються.
На думку вчених, виключивши з раціону ультрапроцесовані продукти і замінивши їх на органічні, можна знизити, а іноді і виключити, ризик розвитку раку.