Вчені з'ясували, що тисячі діагнозів раку пов'язані з неправильним харчуванням

Вчені з'ясували, що тисячі діагнозів раку пов'язані з неправильним харчуванням

27 серпня 2019, 14:06
Джерело: © quibbll.com
144
Фото © quibbll.com

Американські вчені зіткнулися з новою небезпекою смертельних захворювань. Згідно з дослідженням в JNCI Cancer Spectrum, в США близько 80 110 нових випадків захворювання на рак серед дорослих у віці від 20 років і старше викликано неправильним харчуванням.

Вчені стверджують, що рак товстої і прямої кишки розвивається в 38,3% випадків через неправильне харчування, нерозумні дієти, голодування, що змінюється переїданням. Найбільш схильні до цих захворювань чоловіки у віці від 45 до 64 років.

Потенційна небезпека розвитку аналогічних захворювання переслідує людей, які рідко вживають овочі і фрукти, цільнозернові продукти, а також часто і у великих кількостях їдять перероблене м'ясо, червоне м'ясо, п'ють солодкі газовані напої.

Результати досліджень вказують на те, що високе споживання переробленого м'яса збільшує ризик розвитку колоректального раку, а цільнозернових продуктів - його знижує. Але ці типи продуктів можна назвати основними.

60% калорій у жителів США займає ультрапроцесовані продукти (снеки, солодка газована вода, фаст-фуд). 50% раціону вони становлять у жителів Канади, Великобританії. Близько 40% в країнах, що розвиваються.

На думку вчених, виключивши з раціону ультрапроцесовані продукти і замінивши їх на органічні, можна знизити, а іноді і виключити, ризик розвитку раку.
Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в:
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.