Фото © archidea.com.ua
Навіть на етапі проектування кухню можна спланувати так, щоб її можна було легко і швидко прибирати. Експерти розповіли, як це зробити.
Коли власники будинку користуються кухнею часто, а на прибирання часу в обріз, то тоді це місце потрібно проектувати з урахуванням максимальної практичності матеріалів і легкості догляду за ними.
Фото © archidea.com.ua
1. Передбачте достатньо місць для зберігання.
При проектуванні слід проаналізувати, що і в якій кількості буде зберігається на кухні. Тут слід врахувати кількість мешканців, їх переваги в їжі і готуванні. Визначтеся з об'ємом кожної категорії предметів і оберіть для для них адекватні місця зберігання.
Фото © archidea.com.ua
2. Продумайте обробку фартуха.
Найчутливіша частина фартуха - шви. Там накопичується жир, кіптява, волога. Матеріали, які фіксуються і залишають після себе шви - не найпрактичніші. Краще віддайте перевагу великій плитці або скляному полотну. При виборі кольору для затирки швів відмовтеся від дуже світлих і дуже темних відтінків.
Фото © archidea.com.ua
3. Використовуйте практичну техніку.
При виборі техніки, зупиніть свій вибір на металевих поверхнях. Білий пластик з часом жовтішає, також на ньому чіткіше, як чорних дзеркальних поверхнях, видно відбитки пальців. Матовість виглядає набагато акуратніше і на таких поверхнях менш помітні сліди, бризки і розводи.
Фото © archidea.com.ua
4. Обирайте прості фасадні ручки.
Глянцеві, лаковані і скляні фасадні ручки - місця, де дуже помітні відбитки пальців і засохлі краплі води. Особливо це видно при яскравому денному світлі. Набагато практичніше «ручки без ручок», де двері відкриваються при легкому натисканні.
Фото © archidea.com.ua
5. Вмонтуйте мийки, які не вимагають особливого догляду.
Раковини з натурального або штучного каменю красиві, але не практичні. Кольорові продукти, вилиті або висипані на них буквально впиваються в поверхню або залишають розводи, що важко змиваються. Найпрактичніше рішення - мийка з товстої нержавіючої сталі.