У Сінгапурі почався 3D-друк шоколадних десертів

У Сінгапурі почався 3D-друк шоколадних десертів

27 грудня 2019, 17:23
Джерело: © nature.com
242
Вчені з Сінгапурського університету технологій та дизайну розробили спеціальний склад для 3D-друку шоколадних десертів при кімнатній температурі.

3D-принтери не вперше використовуються для приготування десертів з шоколадом, проте процес друку в такому випадку проводиться шляхом екструзії розплавленої шоколадної маси, для чого склад необхідно нагрівати до 31-36 градусів. Незважаючи на те, що цей процес відносно простий, однак він вимагає підтримки високої температури і точного контролю над нею.

Холодна екструзія простіша, але для цього методу потрібні текучі і в'язкі склади, для чого в шоколад доведеться додавати компоненти, що змінюють його характеристики. Знайти підходящі поєднання, що працюють при кімнатній температурі, вдалося лише тепер. Сінгапурські вчені використовували доступні у продажу продукти з шоколаду, змішуючи різні пасти і сиропи з 10-15% порошку какао. Підсумковий складу під назвою Ci3DP (Chocolate-based ink 3D-Printing) вийшов пастоподібним: в різних варіантах його динамічна в'язкість коливалася від 100 до 10000 Па * с.

Матеріал з такими реологичними властивостями підходить для холодної екструзії при кімнатній температурі. З нього роздрукували десерти найскладніших форм, в тому числі з твердими і м'якими шарами, а також з рідкої начинкою. В майбутньому подібний метод може знайти застосування для 3D-друку інших страв з різних чутливих до температури компонентів.

Фото © nature.com

Фото © nature.com

Фото © nature.com
Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в:
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу.

Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.