Торти, які прикрашають солодкі красуні, створює кондитер з Китаю Чжоу Йі. Для роботи він використовує тісто, помадку і марципан. На виході отримують практично порцелянові статуетки, які можна їсти.
Торти Чжоу Йі — це данина китайській культурі і мистецтву. Наприклад, одна зі статуеток — імператриця У Цзетянь — єдина жінка-імператор Піднебесної. Її фігурка настільки деталізована, що можна порахувати її вії,
пише Big picture.
Чжоу Йі довгий час займався вивченням китайських методів роботи з харчовими продуктами. Він експериментував і створив власну технологію перетворення крему з цукром в хитромудрі фігурки китаянок.
Зараз у Чжоу Йі власна кондитерська майстерня в Сучжоу, недалеко від Шанхая. А у соціальних мережах і на сайті він публікує фотографії найвідоміших своїх тортів.
Нещодавно повідомлялося, що пекар з Сіетла Lauren Ko створює дуже незвичайні
пироги з начинкою. За допомогою натуральних барвників, правильно підібраною колірної гами і геометричної форми тіста, йому вдається випікати не просто пироги, а справжні витвори у стилі food-дизайну.
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru