Бельгійців просять їсти побільше картоплі фрі, щоб допомогти фермерам.
Бельгія - великий виробник картоплі, а смажена картопля з майонезом - улюблена вулична їжа бельгійців. Але карантин сильно нашкодив індустрії: на складах накопичилося 750 000 тонн коренеплодів. Частина надлишок можуть використовувати як біопаливо для отримання електрики, але проблеми це не вирішить.
Глава профспілки виробників картоплі закликав співгромадян частіше їсти картоплю фрі - не один, а два рази на тиждень, щоб допомогти індустрії вижити.
З середини березня закрилися ресторани в Бельгії і багато інших ринків для виробників картоплі. Скасування багатьох бельгійських весняних і літніх фестивалів додало їм проблем.
«Таким чином, частина картопляного бульйону буде як і раніше використовуватися, і ми зможемо не побачити відмінну їжу, заради якої наші фермери так старанно працювали, будучи втраченими», - заявив фламандський міністр сільського господарства Хільде Кревітс.