Вчені розробили новий метод, який дозволяє швидко переробляти біопластик

Вчені розробили новий метод, який дозволяє швидко переробляти біопластик

21 травня 2020, 16:53
Джерело: © hightech.fm
236
Команда вчених з Бірмінгемського університету розробила швидкий і ефективний спосіб переробки біопластика в біорозчинник, який можна використовувати в різних галузях промисловості, включаючи косметику і фармацевтику.

Біопластик, виготовлений з полімолочної кислоти (PLA), стає все більш поширеним в таких продуктах, як одноразові стаканчики, пакувальні матеріали і навіть дитячі іграшки. Як правило, як тільки вони досягають кінця свого терміну корисного використання, їх викидають на смітник або компостують, при цьому процес біоразлагання йде протягом декількох місяців.

У новому дослідженні вчені довели, що хімічний процес з використанням каталізатора на основі цинку може бути використаний для розщеплення реальних споживчих пластиків і отримання зеленого розчинника, званого метіллактатом.

Вчені перевірили цей метод на трьох окремих продуктах - одноразовій чашці, деяких відходах 3D-принтера і дитячій іграшці. Вони виявили, що чашку найлегше перетворити на метіллактат при більш низьких температурах, але навіть більш масивний пластик в дитячій іграшці можна перетворити на біорозчинник, просто при більш високих температурах.

Хімічний процес було випробувано на 300 мл цього розчину. Наступні етапи експериментів будуть включати в себе збільшення обсягів створення біорозчинника для того, щоб його можна було використовувати в промислових умовах.
Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в:
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.