Електронний ніс тепер займеться визначенням свіжості м'яса - вчені

Електронний ніс тепер займеться визначенням свіжості м'яса - вчені

12 листопада 2020, 22:03
Джерело: © hightech.fm
300
Нова розробка міжнародної групи вчених - «розумний» ніс на основі штучного інтелекту. Передбачається, що він змінить більшість методик, заснованих на використанні функції нюху.

Електронний ніс має штрих-код. Він змінює колір при контакті з випарами, які виникають при гнитті м'яса. А в основі розробки лежить використання нюхової системи тварин.

В ході тестування нового пристрою було використано м'ясо курки, риби та яловичини. «Розумний» ніс зміг розпізнати неякісні продукти, а також ті продукти, які схильні до гниття, на 98,5%. І першорядну роль тут зіграв штучний інтелект.

За заявою одного з провідних авторів дослідження, їх інноваційна розробка протестована в реальних умовах досить успішно. Тому її можна використовувати в роботі з пакувальними матеріалами. Причому інтегрувати технологію в них швидко і використовувати її потім легко.

З точки зору практичної користі для споживачів - це величезна економія грошей. Адже розуміючи, що перед ними лежить зіпсований м'ясний продукт, ніхто купувати його не буде.

Також «розумний» ніс досить екологічний. Адже він нетоксичний і виготовлений з біологічнорозчинного матеріалу.
Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в:
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.