Ніж для авокадо був розроблений студентом Брайтонському коледжу П'єтро Піньятті. Це безпечний предмет, який можна використовувати в дорозі.
Сталевий прилад для різання призначений саме для авокадо. Його довжина не перевищує 8 см. На одній зі сторін розміщується гачок, скошений до долоні ріжучого. З протилежного боку ніж розширюється.
Ніж для авокадо зручний і безпечний. Він легко утримується в одній руці великим і вказівним пальцем. І навіть у разі зісковзування під час нарізки, він не поранить.
Ніж позиціонується як дорожній прилад для нарізки овочів і фруктів. Але, перш за все, для авокадо. Його вигини дозволяють тонко зрізати шкірку і витягати кісточку.
При бажанні розширену сторону ножа можна використовувати як ложку для намазування пасти. Наприклад, гуакамоле, яке зроблено з авокадо. Пастоподібні субстанції м'яко наносяться і розтягуються по поверхні м'якого хліба або твердих крекерів.
Зараз виробництвом таких ножів займається італійський бренд Coltelletia Sladini. Поки ножі для авокадо будуть виготовлятися в стандартній конструкції. Тієї, яка запатентована американським студентом. Але незабаром планується розширити асортимент - ножі для манго, кокоса і іншого.
Ніж комплектується спеціальним тканинним мішечком на зав'язці. Після використання його потрібно промити теплою водою, попередньо зануривши в знежирюючий засіб. Далі висушити і укласти в мішечок.
Ніж для авокадо був створений П'єтро Піньятті через його надмірну любов до цього фрукту.
Нещодавно повідомлялося про те,
яким повинен бути ідеальний ніж.