Приготування їжі на мангалі - не тільки смачно, але і корисно. У їжі, яка підсмажена на відкритому вогні немає шкідливих жирів. Вона ароматна і смачна. Перед покупкою мангала варто скористатися деякими порадами.
Мангал - частіше металевий короб прямокутної форми. В його основу укладаються дрова, які прогріваючись перетворюються на вугілля. Жар, який від них виходить, і дозволяє заздалегідь замаринованим продуктам смажитися.
У приготуванні їжі на мангалі бере участь не тільки жар від дров, але і тепло металевого корпусу. Іноді в корпусі є спеціальні отвори, подвійні стінки з ущільнювачем. Використання таких мангалів зручно тим, що стояти біля нього не жарко.
Якщо говорити про переносні варіантах, то краще купувати мангали з нержавіючої сталі з товщиною стінок не менше 1,5 мм. При меншій товщині тепло всередині зберігатися не буде. А без нього м'ясо належним чином не приготувати.
Для стаціонарних моделей використовується чавунний корпус товщиною близько 3 мм. Але, на жаль, таку конструкцію з собою нікуди не візьмеш. Доведеться використовувати тільки на дачі або біля приватного будинку.
Під час покупки слід звертати увагу на наявність додаткового інструментарію - шампура, опахала, решітки, кочергу для вугілля.
В якості альтернативи можна скористатися барбекю. Принцип використання цього пристосування для смаження м'яса аналогічний з мангалом. Відмінність лише в тому, що для барбекю не використовуються шампура. Замість них - решітки.
При покупці мангала варто керуватися місцем його використання. Решта залежить від особистих переваг.
Нещодавно ОХО писав про
різновидах душа.