Місця зберігання на кухні продумати непросто. Дизайнери радять звертати увагу навіть на ті елементи планування, які часто приховані.
При організації
місць зберігання на кухні, враховуються параметри майбутніх предметів - ширина, висота, частота використання. Їстівне і неїстівне зберігається по-різному.
Предмети першої необхідності потрібно тримати завжди під рукою. Обробні дошки, лопатки, каструлі розміщуються біля духової шафи і варильної панелі. Щоб при необхідності швидко задіяти під приготування їжі.
Що стосується столових приладів, то найнеобхідніші повинні знаходитися в спеціальних ємностях або розвішують на рейлінга.
Ідеальна стільниця - поверхня 80-90 см в довжину, яка знаходиться між миттям і плитою. Бажано, щоб біля них стояв холодильник. Це дозволить під час приготування їжі не носитися по всій кухні за продуктами.
Щоб схожі продукти було легко знаходити, наприклад крупи або макаронні вироби, їх варто зберігати в одному місці. Тут на допомогу приходять окремі коробки і лотки, баночки і перфоровані паперові пакети.
Простір від фартуха до стелі також використовується. Ще на етапі планування кухні, слід замовити підвісні шафи з 5-6 полками. Зверху встановлюються корисні, але не рідко використовуються предмети. Також надходять і з простором під раковиною. Але там найчастіше стоїть побутова хімія і сміттєві відра.
Якщо в кухні все «відділення» розміщені правильно, то це не викличе непотрібної метушні. Всі потрібні предмети будуть під рукою.
Раніше повідомлялося про те,
як красиво розташувати речі на стелажі.