Легко оцінює свіжість яловичини - вчені про нові можливості ШІ

Легко оцінює свіжість яловичини - вчені про нові можливості ШІ

2 квітня 2021, 23:46
Джерело: © hightech.fm
262
Корейські вчені розробили пристрій, що допомагає зрозуміти свіжість яловичини. Небезпека отруєння несвіжим продуктом мінімальна.

Нова стратегія включає в себе навички навчання, посилені методом спектроскопії. По факту це недорога оптична техніка, нескладна в налаштуванні. Використовується для оцінки молекулярного ряду спектрометром і фіксації даних.

На практиці при визначенні рівня свіжості, оцінюються пропорції міоглобіну. Білків, що відповідають за колірні компоненти м'яса і зміни, які відбуваються при розкладанні.

Штучний інтелект навчили знаходити закономірності в міоглобіну. За допомогою алгоритмів ІІ свіжість яловичини була визначена в 92,2 випадках.

Для навчання дослідники зібрали понад 70 зразків яловичини, які починали псуватися. У процесі розкладання м'яса вимірювалися показники кислотності.

Яловичина - продукт затребуваний. Але таке м'ясо може бути небезпечним. Невірні умови зберігання, обробка і приготування призводять до розвитку серйозних захворювань. Деякі випадки закінчуються летальним результатом.

Загальнодоступних методів, які здатні визначити свіжість м'яса, мало. Аналіз на хімічному рівні або оцінка кількості мікробів трудовитрати. Візуальний огляд також часто необ'єктивний. Тому вчені вирішили звернутися до ІІ.

Тестування пристрою тривають. У разі успішних експериментів південнокорейські дослідники сподіваються, що оснастять ІІ контролери м'ясної продукції на підприємствах. Проте контроль з боку експертів з харчування триватиме.

Читайте також: Натхненні зміїною шкірою: вчені з США розробили новий матеріал
Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в:
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу.

Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.