Контейнер для їжі придумали дизайнери з Сінгапуру. Посуд використовується в якості доповнення до страв на винос і утилізується традиційним чином в ямі для компосту.
Контейнери виготовлені з пшеничного лушпиння, яка подрібнена і присмачена «скріпними» складами. Після змішування лушпиння з водою готова маса формується за металевим відсіках і пресується при температурі до 100 градусів. Після вистоювання контейнери готові до використання.
Такий посуд можна транспортувати і зберігати різні продукти, але нетривалий час. Це пов'язано з особливостями структури матеріалу. При впливі рідких субстанцій «тара» для їжі на винос розм'якшується.
Відзначається, що сам контейнер може використовуватися в якості додаткових продуктів харчування, за смаком нагадують вівсяні хлібці. За специфічності автори проекту провели аналогію з культурами людей, де хліб застосовується в якості інструменту для салату або каші.
Контейнер оснащений чотирма відділеннями, які, відриваючись, стають допоміжними столовими приборами.
З точки зору утилізації розробка поміщається в компостну яму і за місяць повністю розкладається. Такі упаковки придумали, щоб скоротити використання одноразових пластикових стаканчиків, тарілок і ложок.
Розроблені сінгапурськими дизайнерами контейнери вже використовуються в ресторанах міста-держави. Однак цей посуд поки не надійшла в масове виробництво. Контейнери з переробленої пшеничного лушпиння активно почнуть застосовуватися з наступного року.
Раніше писалося про
стільці з колекції Haworth.
Фото © design-mate.ru
Фото © design-mate.ru
Фото © design-mate.ru