Їстівні контейнери: дизайнери з Сінгапуру створили смачний посуд для їжі на винос

Їстівні контейнери: дизайнери з Сінгапуру створили смачний посуд для їжі на винос

31 травня 2021, 22:03
Джерело: © design-mate.ru
182
Контейнер для їжі придумали дизайнери з Сінгапуру. Посуд використовується в якості доповнення до страв на винос і утилізується традиційним чином в ямі для компосту.

Контейнери виготовлені з пшеничного лушпиння, яка подрібнена і присмачена «скріпними» складами. Після змішування лушпиння з водою готова маса формується за металевим відсіках і пресується при температурі до 100 градусів. Після вистоювання контейнери готові до використання.

Такий посуд можна транспортувати і зберігати різні продукти, але нетривалий час. Це пов'язано з особливостями структури матеріалу. При впливі рідких субстанцій «тара» для їжі на винос розм'якшується.

Відзначається, що сам контейнер може використовуватися в якості додаткових продуктів харчування, за смаком нагадують вівсяні хлібці. За специфічності автори проекту провели аналогію з культурами людей, де хліб застосовується в якості інструменту для салату або каші.

Контейнер оснащений чотирма відділеннями, які, відриваючись, стають допоміжними столовими приборами.

З точки зору утилізації розробка поміщається в компостну яму і за місяць повністю розкладається. Такі упаковки придумали, щоб скоротити використання одноразових пластикових стаканчиків, тарілок і ложок.

Розроблені сінгапурськими дизайнерами контейнери вже використовуються в ресторанах міста-держави. Однак цей посуд поки не надійшла в масове виробництво. Контейнери з переробленої пшеничного лушпиння активно почнуть застосовуватися з наступного року.

Раніше писалося про стільці з колекції Haworth.

Фото © design-mate.ru

Фото © design-mate.ru

Фото © design-mate.ru
Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в:
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу.

Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.