Розпис пряників глазур'ю - захоплююче хобі, яке кондитери зводять в розряд творчості. Експерти розповіли, на що потрібно звернути увагу.
Залежно від техніки розпису розрізняють прості і складні вироби. На простих пряниках зустрічаються невигадливі візерунки, можливо, малюнки. Для складних кондитерських шедеврів знадобитися посидючість, оскільки вони розписуються ажурною сіточкою і завитками. Однак будь-який візерунок зробить цю випічку з корицею святкової і ошатною.
Починаючому майстрові в роботі знадобляться кондитерський мішок з насадками, ложки різного розміру, голки або зубочистки, кондитерські лопатки. Це набір сміливо можна замінити пакетом, який попередньо наповнюється глазур'ю, а потім прорізається - робиться куточок.
Перед розписом випічка повинна добре охолонути, щоб нанесена глазур НЕ потекла по прянику. Як правило, це займає до декількох годин.
У цей час можна зробити глазур. Отримана субстанція повинна бути кремообразной і густий по консистенції. Щоб перевірити глазур на готовність, її потрібно набрати в чайну ложку і нахилити під кутом. Глазур не повинна стікати по ложці. Але при цьому бути трохи густіше сметани.
Щоб розписати пряник, потрібно спочатку вибрати візерунок. Багато в чому тут важлива сама форма пряника - часто це будиночки, сердечка, рослини і тварини. Перший етап це обведення вироби по контуру. Потім виконання окремих елементів. При необхідності використання різних кольорів.
Після нанесення глазурі пряник знову відправляється в духовку для фінальної просушування.
Кондитерські пакети з насадками для роботи з пряниками, як і інший кухонний інвентар можна замовити в однойменному
розділі сайту ОХО.