Карвінг по авокадо - хобі італійського шеф-кухаря Даніеля Баррезі, які зараз проживає в Австралії. Іноді майстер навіть малює на кісточках.
Роботи італійського кухаря є мініатюрними твори мистецтва. Акуратні візерунки виникають на м'якоті нібито за помахом чарівної палички. У деяких випадках Даніель Баррезі розписує тушшю кісточку або вирізає на них додатковий декор.
Для різьблення італійський майстер застосовує стандартний набір інструментів - тонкі ножі, пінцети, скальпелі. Іноді йому доводиться застосовувати лопатки і щітки. Так очищаються переходи між вирізаними деталями зображення на авокадо.
Карвінгом або різьбленням по авокадо Даніель Баррезі зайнявся кілька років тому. Під час невеликого напливу відвідувачів шеф-кухар вирішив якось зайняти вільний час. Він взяв авокадо, розрізав навпіл і тонким ножем вирізав на ньому кілька глибоких ліній.
На наступний раз шеф-кухар вже спробував зобразити на м'якоті авокадо малюнок, який колись бачив на кавунах. Даніель Баррезі повторив його в мініатюрі. Вийшло досить непогано.
Протягом декількох років хлопець вдосконалював свої вміння. Поки роботи не почали приносити популярність шеф-кухаря і його творчості. Причому це відбувалося далеко за межами ресторану, де працював італієць.
Спеціалізованим кухонним інвентарем можна запастися і на сайті ОХО. Знадобитися тільки відвідати відповідний
розділ, вибрати лот і зробити ставку.
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru
Фото © bigpicture.ru