Синтетичний крохмаль з CO2: китайські вчені представили чергову розробку

Синтетичний крохмаль з CO2: китайські вчені представили чергову розробку

3 жовтня 2021, 12:46
Джерело: © popmech.ru
243
Крохмаль є цінним матеріалом у багатьох виробничих процесах. Удосконалення способів його виготовлення принесе вигоду для світової економіки. Розробку, що дозволяє перетворювати в крохмаль CO2, представила команда вчених з Китаю.

В даний час основний шлях отримання крохмалю це рослини. Але для досягнення необхідного результату здійснюється більше 60 біохімічних процесів. Величезні ресурси у вигляді землі і води потрібні для виробництва достатньої кількості крохмалю. Вчені поставили перед собою завдання знайти нову форму видобутку крохмалю, яка знизить залежність виробництва від сільського господарства.

Метод дослідників з Китайської академії наук, заснований на використанні CO2 набагато продуктивніше і ефективніше стандартного. Вчені використовували спеціальну хіміоферментную схему. На перших етапах вони це відновили CO2 за допомогою каталізатора до метанолу. Під впливом ферментів метанол трансформувався в цукор, а потім - в полімерний крохмаль. Схема виготовлення складається з 11 процесів. Завдяки цьому, ефективність видобутку матеріалу з кукурудзи збільшиться в 8,5 разів.

«Наш метод здатний відтворити річний обсяг врожаю, що отримується з третини гектара кукурудзи, всього з одного кубічного метра біореактора. Витрати на енергію також знизяться. При цьому синтетичний крохмаль ні чим не відрізнятиметься від натурального», - поділився головний експерт дослідження Цай Тао.

На нашому сайті придбати будь-який вид бакалії можна в цьому розділі.
Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в:
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.