Стейки на грилі - смачне і корисне блюдо. Щоб вони вийшли, як в ресторанному меню, кухарі рекомендують звернути увагу на кілька правил.
Почати варто з того, що класичні стейки - не просто шматки яловичини, а м'ясо з прожилками від худоби, вигодованої зерновими культурами. В ідеалі на
гриль повинна потрапляти тільки мармурова яловичина. Але є й винятки.
Такий спосіб приготування м'яса дуже корисний - практично не використовується масло. З огляду на специфічну конструкції гриля, на ньому нічого не пригорає. Це може статися тільки в тому випадку, якщо забути про страву на вогні.
Кухарі радять не шкодувати приправ. Особливо це стосується перцю. Стейки рясно перчать ще до готування. Причому м'ясо потрібно не просто присипати, а втирати в нього приправу. А ось солити потрібно в процесі обсмажування.
Рекомендується звернути увагу на так звану технологію «запечатування м'яса». У класичному рецепті це обсмажування м'яса з двох сторін по хвилині, а потім ще по 3-5 хвилин в залежності від ступеня прожарювання.
Не варто стейки і пересмажувати. Як правило, якщо клієнти стейк-хаусів хочуть засмаженого м'яса, їх намагаються переконати. Залишати з кров'ю, звичайно, теж не рекомендується, але і доводити до стану «підошви» яловичину не варто.
Читайте також:
Повстання машин: «розумні» духовки самі включаються на американських кухнях