Кухарі поділилися секретами смачних стейків на грилі, які можна приготувати вдома

Кухарі поділилися секретами смачних стейків на грилі, які можна приготувати вдома

18 серпня 2020, 17:27
Джерело: © popmech.ru
198
Стейки на грилі - смачне і корисне блюдо. Щоб вони вийшли, як в ресторанному меню, кухарі рекомендують звернути увагу на кілька правил.

Почати варто з того, що класичні стейки - не просто шматки яловичини, а м'ясо з прожилками від худоби, вигодованої зерновими культурами. В ідеалі на гриль повинна потрапляти тільки мармурова яловичина. Але є й винятки.

Такий спосіб приготування м'яса дуже корисний - практично не використовується масло. З огляду на специфічну конструкції гриля, на ньому нічого не пригорає. Це може статися тільки в тому випадку, якщо забути про страву на вогні.

Кухарі радять не шкодувати приправ. Особливо це стосується перцю. Стейки рясно перчать ще до готування. Причому м'ясо потрібно не просто присипати, а втирати в нього приправу. А ось солити потрібно в процесі обсмажування.

Рекомендується звернути увагу на так звану технологію «запечатування м'яса». У класичному рецепті це обсмажування м'яса з двох сторін по хвилині, а потім ще по 3-5 хвилин в залежності від ступеня прожарювання.

Не варто стейки і пересмажувати. Як правило, якщо клієнти стейк-хаусів хочуть засмаженого м'яса, їх намагаються переконати. Залишати з кров'ю, звичайно, теж не рекомендується, але і доводити до стану «підошви» яловичину не варто.

Читайте також: Повстання машин: «розумні» духовки самі включаються на американських кухнях
Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в:
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу.

Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.