Геометричні десерти - хобі дизайнера Дінари Касько. Дівчина буквально вибудовує торти і тістечка.
У роботі дівчина використовує традиційні для
випікання десертів інгредієнти - борошно, цукор, вершкове масло, яйця. Однак родзинка кондитерських виробів криється в формі. Це строго вивірені кулі, конуси і циліндри, а також їх комбінації.
Часто навіть незрозуміло, як створений той чи інший десерт. На піраміду з пісочного тіста «надіта» спіраль з шоколадної глазурі. А кубічний Брауні розділений на рівні відрізки.
Палітра тістечок і тортів яскрава і соковита. В основі всіх солодощів Дінари Касько лежить червоний колір. Але останнім часом дівчина часто використовує чорний і білий. Проте вона не нехтує колірними комбінаціями - стандартними і нестандартними.
Як розповідає автор геометричних десертів, вона намагається об'єднати кондитерська справа і архітектуру. Як і будь-яка будівля, красивий торт потребує попереднього проектуванні. Які інгредієнти використовувати, як прикрасити, який вид надати готової конструкції. У деяких випадках доводиться навіть малювати майбутні творіння на папері.
Продукція архітектурного кондитера по достоїнству оцінена світовими знаменитостями. Зокрема, угорським плавцем Крістофом Мішлаком.
Побачити торти і тістечка Дінари Касько можна на персональному сайті кондитера і в соціальних мережах. Там дівчина не тільки показує свої десерти. Але і розповідає, як їх робити. У мережі можна замовити вподобану солодкість.
Раніше ОХО писав про
солодкому мистецтві китайського кондитера.
[video = "f6ImhsY7h9M"]